Biografie

Begonnen als studenten bigband
Jazzalike Bigband is in 2001 opgericht door Utrechtse studenten en was daarmee de eerste studentenbigband van Utrecht. Toen de meeste studenten afstudeerden ontgroeide Jazzalike de status van studentenbigband.
Jazzalike Bigband is uitgegroeid tot een groep ervaren amateurmuzikanten die op hoog niveau en met veel enthousiasme en plezier jazzmuziek maken. Met muzikanten die heel gave solo’s neerzetten en een fantastische zangeres verzorgt de band optredens die door jong en oud worden gewaardeerd.

Gastsolisten en samenwerkingen
Alsof een 17-koppige band nog niet genoeg is, deelt Jazzalike Bigband graag het podium met andere muzikanten. Een greep uit eerdere gastsolisten:
• Deborah J. Carter (zang)
• Sjoerd Dijkhuizen (saxofoon)
• Robert Curiel (drums)
• Carl Schultze (vibrafoon)
• Ad Colen (saxofoon)
• Bert Lochs (trompet)

Ook speelde de band samen met close harmony koor Dekoor en popkoor The Happening.

Lindy hop
Jazzalike Bigband is een graag geziene gast op lindy hop feestjes. Lindy hop is een energieke dans op jazz-swingmuziek. Het is ‘the original swing dance’. De band was te gast bij Swing in Utrecht in de Winkel van Sinkel en kreeg al vaak de voetjes van de dansers van Swing Out Of Pocket van de vloer in de Amsterdamse Kompaszaal.

En verder
Jazzalike Bigband heeft in de loop der jaren talloze concerten verzorgd in de regio Utrecht en ver daarbuiten. De bigband speelde op het internationaal bekende ‘l’Oeuf de Jazz’ festival in het Franse Le Mans, op Nederlandse jazzfestivals, gala’s, bedrijfsfeesten en tal van andere gelegenheden.

In 2016 won de band op het Big Band Festival Brielle de Jerry van Rooyen Big Band Prijs.